Hundfjället

1

Hundfjället ligger på andra sidan vägen fårn stugan och det går att gå över även om det kanske är smidigare med bilen (5 min)

I Hundfjället åker du i varierade backar i fyra väderstreck, allt ifrån Väggen, som är superbrant till gröna barnbackar och Trollskogen.
Däremellan finns till exempel långbackarna som är härligt breda och lagom branta backar för sköna carvingsvängar. I Vintras Skidland hoppar och jibbar morgondagens parkstjärnor. Få skidanläggningar kan erbjuda samma variation som Hundfjället.
Pister finns i fyra väderstreck som gör det enkelt att hitta solsida och läsida. Högsta fallhöjd är 240 meter och längsta nedfart 2,1 km. Hundfjällets skidsystem är dessutom sammanflätat med Tandådalens skidsystem via transportliftar som tar ungefär 15 minuter. Ditt SkiPass för Hundfjället gäller även i Tandådalen vilket ger dig en otroligt variationsrik skidåkning.
Till hundfjället kan man gå även om det tar en liten stund. Det går skidbuss från vägen uppe vid sopstationen, denna går till hela sälen.

Barn- & äventyrsområden
Ett stort barnområde och Trollskogen – ett kilometerlångt sagoäventyr med över 400 trollskulpturer i trä. Trollskogen är en upplevelse även för vuxna. Läs mer om Vintras Värld i Hundfjället.

Skidskola
Skidlärarna i Hundfjället är mästare på att handskas med barn och inte nog med det så är de riktigt bra skidåkare. Skidskolan i Hundfjället samlas vid Barnbacken som ligger ovanför Trollstugan. Läs mer om skidskolan.

Parker och offpist
Ett av Sveriges bästa offpistområden i liftnära terräng. Vintras Skidland och Vintras Rail Park är speciellt anpassade för barn. Läs mer om skidåkningen i Vintras Värld.

Längdåkning
Preparerade spår i Hundfjället: 2,5 km elljusspår samt 2,5 och 10,2 km. Mer information om längdåkning.

Tandådalen

2

Tandådalen hänger ihop med Hundfjället och det går en lift i mellan. Tar man bilen så är det ca 10 min.

Här hittar du flest svarta backar och fetaste snöparken men självklart också enklare backar för alla typer av åkare.
Här slår hjärtan för utförsåkning av alla de slag, livat umgänge med vänner och familj samt dagar fyllda av aktiviteter. Tandådalens skidsystem erbjuder Sälens mest alpina skidåkning. Här är pulsen lite högre och backarna lite tuffare. Föredrar du ett lugnare tempo finns Östra Tandådalen med härliga carvingbackar och en skön 4-stolslift.
Tandådalens skidsystem är sammanflätat med Hundfjällets skidsystem via transportliftar. En transport som tar cirka 15 minuter. De två systemen bildar tillsammans Tandådalen/Hundfjällets skidområde. I ditt SkiPass för Tandådalen ingår även Hundfjället.

Barnområden
I Tandådalen finns tre områden för de minsta skid- och brädåkarna. Läs mer om Barnens Sälen.

Parker och arenor
Vid sidan av Tandådalen Super Park, som är den största parken, finns också Tandådalen Junior Park som riktar sig till de lite yngre ”parkråttorna”. Sprite Big Air Arena och Oakley Rail Park är två parkområden i centrala Tandådalen. Sprite Big Air Arena är en permanent hopparena som ligger bredvid Stora backen, där half pipen tidigare låg. Utanför Tandådalens wärdshus ligger Oakley Rail Park som är en rail- och boxarena. Både Sprite Big Air Arena och Oakley Rail Park är gjorda för att kunna öppna tidigt på säsongen, förhoppningsvis redan till den premiärhelgen i slutet av november. Läs mer om parkområdena på Sälenparks.com.

Skicross
I Östra Tandådalen hittar du vår skicrossarena..

Skidskola
All gruppskidskola samlas vid Barnens Fjäll och privatskidskola finns både i Tandådalen centrum och Tandådalen östra. Läs mer om skidskolan.

Längdåkning
Preparerade spår i Tandådalen: 2,7 km elljusspår samt 3 och 10,2 km. Mer information om längdåkning finns här.

Högfjället

3

Till högfjället tar det ca: 15 min med bil. Buss går mellan alla anläggningar i Sälen

Högfjället är det minsta av våra resmål men med gott om plats i backarna. Perfekt för långa sköna carvingsvängar!
Högfjället är även idealiskt för barnfamiljen som vill låta barnen sticka iväg på egen hand, området är inte så stort så det är ingen risk för att tappa bort sig. Småskaligt, gemytligt och klassiskt med Högfjällshotellet och dess nöjen precis bredvid liften!
Tycker du om långa härliga backar med plats för stora svängar så är Högfjället perfekt. Högsta fallhöjd är 180 meter och längsta nedfart 1,1 km. Nedfarterna ligger samlade mitt på Högfjället vilket gör det enkelt att behålla närheten med sina vänner även om man åker olika snabbt.
Högfjällets skidsystem är sammanflätat med Lindvallens skidsystem via transportliftar. Det tar cirka 20 minuter att ta sig med lift till Lindvallen. De två systemen bildar tillsammans Lindvallen/Högfjällets skidområde. Det är ett 1,8 miljoner kvadratmeter välpreparerat och välunderhållet skidområde. När du köper SkiPass i Högfjället får du hela Lindvallen på köpet (omvänt gäller vid köp i Lindvallen).

Barnområden
Högfjället har ett stort och lättöverskådligt barnområde med lätta backar och lätta knappliftar. I barnområdet hittar du Knattesvängen – ett område med skojiga figurer som gör skidåkningen ännu roligare. Läs mer om Barnens Sälen.

Ravinen
Friåkningsområde bredvid nedfarten och i en naturlig ravin.

Skidskola
På Högfjället finns att avgränsat skidskoleområde med knapplift och rullband för de allra minsta. Samlingsplats för gruppskidskola för barn är vid liften Mården. Samlingsplats för ungdoms-, vuxen- och snowboardgrupper samt all privatskidskola är utanför Högfjällets Gästservice utanför Högfjällshotellet mot backarna. Läs mer om skidskolan.

Längdåkning
Preparerade spår på Högfjället: 3, 5, 8 och 10 km. Läs mer om längdåkning i Sälen.

Lindvallen

4

Till Lindvallen tar det ca: 20 min med bil, Buss går mellan alla anläggningar i Sälen

Här finns förutom Europas största sammanhängande barnområde med knappliftar också 56 nedfarter med varierad åkning för hela familjen.
Lindvallen bjuder på skoj och spänning för barnen i våra äventyrsområden Valletorget och Snögubbedalen som ligger mitt i skidbacken. För dig som söker tuffare utmaningar finns brantare svarta backar samt Lindvallen Pink Park med hopp och jibbing. Bland de 48 liftarna finns fyra stolliftar, med tre, fyra, sex och åtta platser som snabbt och bekvämt tar dig till toppen.
Skidsystemet är ett vidsträckt område och centrala samlingspunkter är de fyra torgen Söderåstorget, Snötorget, Gustavtorget och Sälfjällstorget. Högsta fallhöjd är 303 meter och längsta pist 2,5 km. Lindvallens skidsystem är sammanflätat med Högfjällets skidsystem via transportliftar. De två resmålen bildar tillsammans Lindvallen/Högfjällets skidområde. Ditt SkiPass gäller för både Lindvallen och Högfjället.

Barn- & äventyrsområden
Det finns fyra stora barnområden i Lindvallen/Högfjället. Området mellan Snötorget och Gustavtorget är Europas största samanhängande barn- och nybörjarområde. Läs mer om barnens skidåkning i Sälen.
Valletorget är ett äventyrsområde på snö som lockar barn på skidor och snowboard. Nedanför Valletorget finns Snögubbedalen, med våffelstuga, pulkabacke, lekstuga och en backe för de allra minsta. Läs mer om Valletorget.

Lindvallen Pink Park
Lindvallen Pink Park är en park som riktar sig till precis alla. Här kan nybörjaren lyfta från marken för första gången samtidigt som de mer avancerade åkarna kan öva på rotationer och hopp i den svarta linjen. Börja din parkkarriär i Lindvallen Pink Park! Mer information om Lindvallen Pink Park finns på Sälenparks.com.

Skidskola
Skidskolan har samlingsplatser för privat- och gruppskidskola på alla tre torgen – Snötorget, Gustavtorget och Sälfjällstorget. I Lindvallen finns också speciella skidskoleområden som är perfekta för att börja sin skidåkning i. Där finns förutom glada skidlärare som är duktiga på skidor och barn också knappliftar med låg fart och rullband för de allra minsta. Läs mer om skidskolan.

Längdåkning
Preparerade spår i Lindvallen: 2, 3, 5 och 6,2 km där slingorna på 2 och 3 km är elljusbelysta. Vid Sälenstugan/Gubbmyren finns preparerade spår på 2, 5, 7 och 10 km där 2-kilomtersslingan är elljusbelyst. Läs mer om Sälens längdåkning.