Stugan ligger i Joängsbyn ca: 1 kilometer från Hundfjällets skidanläggning. Stugan har 2 st sovrum med vardera 2 bäddar i våningsängar. I storsugan finns även två soffor/bäddar med duxmadrasser och bäddmadrasse

Storstugan har matbord för 6-8 personer och avskärmat kök och öppen spis

2013 byggs stugan ut och blev 10 m2 större med ny entré, bastu och badrum. Allt med golvvärme för bekvämlighet och torra pjäxor!!!

Bil kan köras ända fram till stugan men vid snöfall parkeras den lite längre bort så att plogbilarna kan komma fram.

Extra TV i ett sovrum för inkoppling av DVD eller Playstation/Xbox

Värme
Värmen sköts av en luftvärmepump (miljövänligt och bra luft). Fjärrstyrningen till pumpen hänger bakom högra gardinen i vardagsrummet, där kan ni höja och sänka värmen om det skulle behövas. För att luftvärme skall fungera så bra som möjligt skall man försöka ha dörrar till alla rum öppna, räcker inte detta sitter det en termostat till elementen precis innanför entredörren, vrid upp denna till 20 grader och se till att elementen i sovrum är på, glöm inte att vrida ner termostaten när ni lämnar stugan. I entrén och badrum är det golvvärme (elementet i entrén behöver inte användas) denna ställer ni in på två styck termostater, glöm inte att ställa ner till 15 grader när ni lämnar stugan.

TV
Vi har i år (2013)T fått ny kabeltv i stugan och i Sälen. Den gamla som funkade bra (dålig bild dock) har stängts ner. Den nya kabeltv’n kräver en box som många troligen har hemma. Det finns en fjärrstyrning för tv, denna används för av och på, nästa dosa är för boxen och här väljer man kanal, dosan riktas mot den lilla svarta boxen ovanför tv’n (alltså inte mot tv’n.

Bredband

WiFi finns och koden står i pärmen som skall ligga på bordet.

Sängar
Två sängar i varje rum samt ytterligare två bäddsängar/soffor i vardagsrum, kuddar och täcken finns till alla och bäddmadrasser till bäddsängarna finns i påsarna/kuddarna i bäddsängarna.

Kamin
Ved finns att köpa i alla affärer runt om kring. När ni starta brasan är det viktigt att hålla en dörr öppen tills brasan tagit sig ordentligt (självdrag) annars är det lätt att det ryker in i stugan. Se till att kaminen är städad innan ni lämnar stugan.

Bastu

Bastun sätts på med ett tidur på aggregatet där även temperatur ställs in, tiduren går att ställa till noll när ni är klara.

Städning

Vi hoppas att stugan är välstädad när ni kommer, om inte hör av er till stugvärden. Lämna stugan i det skick den var eller skall vara när ni åker. Spara inga matvaror då ingen vet hur länge dom stått i stugan. Det ni behöver till städning finns i skåp i entrén.
Kylskåp/frys skall städas ur men kan vara på under säsong. Skulle det vara avstängt finns det en strömbrytare till vänster i hyllan.

Bokning
Ni är mycket välkomna tillbaka till vår stuga och boka gärna för nästa säsong. Kontakta Gumo info@gumo.se eller ring Patric 0709-67 91 41 Mail, patric@ezy.se så tidigt ni kan.