Värme
Värmen sköts av en luftvärmepump (miljövänligt och bra luft). Fjärrstyrningen till pumpen hänger bakom högra gardinen i vardagsrummet, där kan ni höja och sänka värmen om det skulle behövas. För att luftvärme skall fungera så bra som möjligt skall man försöka ha dörrar till alla rum öppna, räcker inte detta sitter det en termostat till elementen precis innanför entredörren, vrid upp denna till 20 grader och se till att elementen i sovrum, hall och toalett står på det samma. Glöm inte att vrida ner termostaten när ni lämnar stugan.

TV
Vi har i år (2013)T fått ny kabeltv i stugan och i Sälen. Den gamla som funkade bra (dålig bild dock) har stängts ner. Den nya kabeltv’n kräver en box som många troligen har hemma. Det finns en fjärrstyrning för tv, denna används för av och på, nästa dosa är för boxen och här väljer man kanal, dosan riktas mot den lilla svarta boxen ovanför tv’n (alltså inte mot tv’n.

Sängar
Två sängar i varje rum samt ytterligare två bäddsängar/soffor i vardagsrum, kuddar och täcken finns till alla och bäddmadrasser till bäddsängarna finns i påsarna/kuddarna i bäddsängarna.

Kamin
Ved finns att köpa i alla affärer runt om kring. När ni starta brasan är det viktigt att hålla en dörr öppen tills brasan tagit sig ordentligt (självdrag) annars är det lätt att det ryker in i stugan. Se till att kaminen är städad innan ni lämnar stugan.

Skidskåp
Innanför entredörren hänger nyckel till skidskåp (till höger om ytterdörren). Här kan ni förvara era skidor och här finner ni även skyffel och borste för skottning runt stugan. Vänligen rör inte privat skidutrustning.

Städning
Vi hoppas att stugan är välstädad när ni kommer, om inte hör av er till stugvärden. Lämna stugan i det skick den var eller skall vara när ni åker. Spara inga matvaror då ingen vet hur länge dom stått i stugan. Det ni behöver till städning finns i skåp i entrén.
Kylskåp/frys skall städas ur men kan vara på under säsong. Skulle det vara avstängt finns det en strömbrytare till vänster i hyllan.

Bokning
Ni är mycket välkomna tillbaka till vår stuga och boka gärna för nästa säsong. Kontakta Gumo info@gumo.se eller ring Patric 0709-67 91 41 Mail, patric@ezy.se så tidigt ni kan. Nytt för 2014 kommer troligtvis vara bastu och större entré.